Tygří ořech MIXED 6-16 mm
Kód: 2807/10 2807/20 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Tygří ořech, latinsky (Cyperus Esculentus) je hlíza, která se již více než 4000 let pěstuje v Africe, v některých arabských zemích a kolem Středozemního moře. V dnešní době nalezneme tygří ořech po celém světě, v zemích s tropickým a subtropickým klimatem.
Díky velkému obsahu přírodního cukru je tygří ořech neodolatelnou pochoutkou pro kapry.
Jeho obrovskou výhodou oproti boilies je odolnost proti rakům a bílé rybě.
Jako každý partikl, který chcete použít pro lov nebo krmení kaprů, potřebuje i tygří ořech speciální přípravu.
Tygří ořech ze Španělska.
Balení: 10 kg a 20 kg
Příprava:
Tygří ořechy nasypte do velkého hrnce, zalijte vodou a nechte stát minimálně 24, ideálně 48 hodin. Pokud vodu vsáknou, dolijte ji. Po namáčení ořechy 30 až 45 minut povařte. Správnou míru povaření poznáte podle toho, že se krásně vyhladí a zakulatí. Takto je tygří ořech připravený a dále ho můžete nechat fermentovat. Pokud necháte ořechy stát ve vodě, ve které se vařily, začnou kvasit neboli fermentovat. Voda zbělá, změní se na sliz a zakonzervuje je. Takto připravené ořechy vám vydrží několik týdnů až měsíců. Kvašení urychlíte přidáním cukru (přibližně 300 g na 1 kg ořechů), ale není to nutné.
Tygří ořech zatraktivníte přidáním různých příchutí.
Fantazii se meze nekladou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář